Pendek.

NO CRONY NO MONEY?
Oleh : Lokman Adam
12hb January, 2019

“Kali Pertama Dalam Dunia, Ketua Pengarah Paling Singkat Berkhidmat”

Pemantau Malaysia Baru mengucapkan tahniah kepada Tan Sri Muhiyiddin Yassin di atas rekod baru yang telah beliau cipta, yang tidak bisa ditandingi oleh mana-mana Menteri dalam Dunia.

Adalah sesuatu yang tidak sepatutnya berlaku dimana peranan Lembaga Kenaikan Pangkat Perkhidmatan Awam yang dipengerusikan oleh Datuk Seri KSN dan antara lain keanggotaannya terdiri dari KPPA, KSP dan KP GIACC bagaikan sudah tidak releven lagi. Campurtangan politik nampaknya mengatasi kesemuanya.

Pada 4hb Januari, 2019, Dato Jamil bin Rakon telah dilantik menjadi Ketua Pengarah Imigresen, Khamis Serah tugas antara Datuk Seri Mustafar Ali kepada Dato Jamil. Tiba-tiba pada 12hb Januari, 2018, Datuk Jamil dah di tukarkan dan diganti dengan Dato Indera Khairul Dzaimee, proksi Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Sekarang kami baru faham apa maksud sebenar “Malaysia Baru”, budaya kuasa politik menguasai pentadbiran kerajaan kini semakin berleluasa dibawah pentadbiran Mahathir- DAP. Saya yakin, yang Rakyat Malaysia nanti-nantikan adalah pemerintahanbyang paling pendek dalam sejarah, bukan Ketua Pengarah yang khidmatnya paling pendek dalam sejarah.

Dato’ Lokman Noor bin Adam
Presiden
Pemantau Malaysia Baru

#TolakPakatanHarapan
#TolakDAP
#UndiBNPAS

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s